02 tammikuuta, 2013

mitä luin vuonna 2012

thebigbookhaul

Piti postata tämä jo viime vuoden puolella mutta unohdin kokonaan, hups.

Haastoin itseni vuoden alussa lukemaan 45 kirjaa, ja pääsin jopa tavoitteestani yli parilla kirjalla koska tuo lopullinen kirjamäärä oli 47 kirjaa!

Osan kirjoista oon esitellyt postauksissa jotka löytää helpoiten varmaan selaamalla kirjat -tägin läpi. Goodreadsin kirjahyllystä löytyy vielä tarkemmin ja tähtiluokittelutkin jaksoin laittaa jokaiseen.

Parhaiten mieleen tänä vuonna luetuista kirjoista jäi kaikki John Greenin kirjat (en voi uskoo että luin Looking for Alaskankin ensimmäistä kertaa viime tammikuussa?!), Stephen Chboskyn The Perks of Being a Wallflower ja Khaled Hosseinin Leijapoika. Nämä on kaikki onneksi myös kirjoja jotka omistan joten voin lukea toisen ja kolmannen ja vaikka viidennentoistakin kerran. Keskityin nähtävästi kahlaamaan läpi ison osan tunnetuinta YA-kirjallisuutta mutta ehkä mä ensi vuonna luen enemmän muitakin genrejä.

Mikä oli teidän paras kirjalöytö tänä vuonna? Ja tehdäänkö yhdessä uudenvuodenlupaus että luetaan ensi vuonna vielä enemmän ja vielä parempia kirjoja kuin tänä vuonna?

20 kommenttia:

 1. Mä luin 46 kirjaa, päihitit mut yhdellä! ;) Mutta ens vuoden tavoitteeksi en uskalla laittaa mitään, yritän lukea mahdollisimman paljon, mutta luulen että opiskelut ja pääsykokeet vie voiton... Vaikka mielummin istuisin kirjaston nurkassa lukemassa jotain kivaa ja haaveilemassa, mutta ei taida päästä yliopistoon sillä mentaliteetillä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hehe jes voitin!! eiku mitä..
   mulla on kirjoitukset nyt tulossa niin pitää ehkä itsekin miettiä että paljonko sitä ehtii lukemaan :-D varmaan huijaan tyylillä "luen tämän kirjan ruotsiksi/englanniksi eli luen ruotsin/englannin kirjoituksiin"

   Poista
 2. ootko lukenut monika fagerholmia? suosittelen. siinä on nainen, joka kirjoittaa kauniisti. oon nyt kahlannut tässä peräjälkeen sen neljä kirjaa ja oon aivan rakastunut.
  muuta suositeltavaa ei tullut nyt mieleen, koska oot tainnut lukea kaiken hyvän :-D mutta nyt oon onneksi itekin ryhdistäytynyt nössöilyssä ja alkanut lukea taas! täytyypä kahlata nyt oikein urakalla tota YA matskua, etten ehdi kasvaa siitä ohi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. en oo lukenu mutta pitää laittaa nimi muistiin ja kokeilla!

   ja joo nyt on täydellinen hetki lukea kaikki hyvä YA läpi :-D tosin aika monet kirjat tunnutaan laittavan tähän kategoriaan ihan vaan sen takia että päähenkilö on iältään joku 15-19v, vaikka muuten kirja ei oliskaan nuorille suunnattu.

   Poista
 3. 60 kirjaa oli viimeisin luku. Jos totta puhutaan niin 61 mutta sen viimeisen kirjan 50 viimeistä sivua luin loppuun vasta 1.1.13. Tosin puolet noista kirjoista on koulua varten luettuja (luen enkkukirjallisuutta ja lit in a worl context, mille en keksi mitään hyvää suomen kielen vastinetta). Eli tänäkin vuonna tullee jo kevään puolella melkein koko oma haaste 39:stä kirjasta täyteen pelkästään koulun takia.
  Tuo viimeisin kirja viime vuodelle eli Markus Zusakin The Book Thief on aivan mahtava. Paksu mutta sitä ei vaan voi olla lukematta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. oo, kiva että toisilla koulu auttaa kirjamäärän kasvattamisessa, mulla tuntuu että koulu vaan vie aikaa lukemiselta :-D ja Book Thief on mun to-read listalla tälle vuodelle! kaikki aina puhuu siitä mutta mä en ole vieläkään lukenut.

   Poista
 4. mä lähden nyt sun inspiroimana kirjastoon ja aloitan oman kirjahaasteen tälle vuodelle! paluu kirjastotytöksi hihi. voisin vaikka metsästää, hmm, tuota john greeniä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hihi hyvä!! John Greeniä saattaa välillä olla vähän vaikea löytää mutta jos löytyy niin suosittelen todellakin! :-D

   Poista
 5. En ehtinyt lukea viime vuonna yhtään niin paljon kuin olisin halunnut! Juuri listailin blogiin. Tänä vuonna olisi suunnitelmissa paljon kaikkia fiksuja klassikoita. The Perks of Being a Wallflower on aivan lemppari, se elokuva on nähtävä!

  VastaaPoista
 6. Äh, itse jäin vaivaiseen 20 kirjaan tänä vuonna, sen sijaan luinkin opinnäytetyötä varten tylsiä akateemisia kirjoja senkin edestä... Tästä on suunta vain ylöspäin! Mieleenpainuvin kirja oli ehkä Extremely loud and incredibly close. Oscar -poika oli niin suloinen, vaikka loppuratkaisu olikin haaveilijamielelleni pettymys, pöh.

  VastaaPoista
 7. Luin 120 kirjaa! Suunnittelin, etten lukisi tänä vuonna ihan niin paljon - sen sijaan keskittyisin klassikkoihin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ooo aika hyvin! mäkin ajattelin yrittää lukea tänä vuonna jotain vähän klassisempaa kuin nää YA kirjat joita tuli luettua viime vuonna.
   ostin itselleni joululahjaks The Great Gatsbyn jota tässä aloittelen lukemaan että ainakin alkaa hyvin tällä teemalla vuosi! :-)

   Poista
 8. mun kirjasaldo oli 44, tän vuoden tavote on 50... ei varmaan onnistu mutta yritän !!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. onnistut!! kannustan sua tai jotai
   mun pitää laittaa oma tavoite varmaan johonkin 35-40 välille koska on kirjotukset ja kaikkeee :-D

   Poista
 9. huh, en mä ainakaan saa 45 kirjaa luettua vuodessa! haluaisin kyllä, mun googreads-listallakin on uusia opuksia odottamassa. mutta mun viime vuoden kirjaparhaimmistoon kuuluu ainakin jeffrey eugenidesin middlesex ja haruki murakamin suuri lammasseikkailu (nyt tulee oikeestaan vaan ne mieleen).

  VastaaPoista
 10. Veikkaan itelleni jotain sataa
  en hirveesti lukenut tänä vuonna

  enintään kun oon laskenut niin neljä vuotta sitten
  308.'
  hui ja miul oli sillon kyl muutakin elämää jo.
  oivoi.

  Tän vuoden kirjoja oli ne vanhat suosikit
  kaikki..
  varsinkin Love is a dangerous angel sarja
  ah ah ah.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. huiui satakin on jo paljon ja 308 kuulostaa ihan uskomattomalta :-D

   Poista
  2. vau, oliks noi 308 ihan täysimittaisia romaaneita vai?

   Poista
 11. Anonyymi09:21

  aaaa!!! Sulta saa parhaimmat kirjavinkit ikinä :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hii kiitti! pitäis taas tehdä kirjapostausta kun vaan saisin luettua loppuun nuo kolme kirjaa jotka on yhtä aikaa kesken :-D

   Poista

UKK:
instagram?
pauliinakiero
twitter?
@pauliinakiero
tumblr?
http://pauliinak.tumblr.com/