18 toukokuuta, 2013

the ridiculously excessive gatsby

great-gatsby-poster-wb03 the-great-gatsby-warner01 the-great-gatsby-still03

Kävin eilen katsomassa sen kauan odotetun The Great Gatsbyn ja oooh mitä säihkettä.
 Baz Luhrmann osaa tehdä visuaalisesti älyttömän kauniita elokuvia, ja myös ottaa kaiken irti tästä 3D -tekniikasta, jolle mä en kyllä vieläkään ihan täysillä lämpeä. Puvutus on jokaista korvakorua myöten täydellistä, Gatsbyn kartano on suureellisempi kuin mitä pystyin kuvittelemaan, juhlat sellaisia että päätä huimaa, glitteriä löytyi niin paljon etten olisi ihmettelyt jos sitä olisi saanut karistella omistakin vaatteista teatterista lähtiessä.

Näyttelijäsuoritukset on taitavia, Carey Mulligan on mun unelmien Daisy Buchanan. Leonardo DiCaprio puhuu juuri niin kuin rikkaiden puheen omaksuneen Jay Gatsbyn odottaisi.

Ja se soundtrack, oi parhautta. En ole leffasta saapumisen jälkeen kuunnellut mitään muuta kuin tätä soundtrackia. Jay-Z on nero.

Mutta. Mua vähän harmittaa että kaikki tämä säihke tavallaan vei huomiota pois juonesta; kuinka yleisön pitäisi huomata Daisyn pinnallisuus ja ailahtelevaisuus, kun koko leffa on yhtä pinnallista ja ailahtelevaa upeutta? Pelottaa että elokuvan liioiteltu kimallus piilottaa osan kirjan sielusta.

Silti, Kultahattu on varmasti yksi vuoden suurimmista leffoista, menkää katsomaan. Pitäkää silmät ja korvat auki juhlakohtauksissa, ne on parhautta!
Ja hei muut jotka kävitte jo katsomassa, mitä tykkäsitte? 

►Lana Del Rey - Young and Beautiful


11 kommenttia:

 1. En oo lukenu tuota kirjaa ollenkaan mutta leffa kiinnostaa suuresti koska Baz Luhrmann. Pitää ehdottomasti mennä kattomaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kantsii! tää on just sitä överiä upeaa visuaalisuutta mitä baz luhrmannilta voi odottaa :-)

   Poista
 2. Anonyymi20:32

  kiinnostais ton kirjan lukeminen (ja miksei leffan kattominenkin) ihan sikana :)! oliko sun mielestä hyvää luettavaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo suosittelen kyllä! The Great Gatsby on kuitenkin yksi suurista amerikkalaisista romaaneista ja ihan semmonen must-read kaikille mun mielestä. se on kirja jota voi heijastaa vielä nykyaikaankin vaikka onkin kirjoitettu yli 90 vuotta sitten.

   Fitzgerald on aika velho sanojen kanssa, yks mun suurimmista toiveista olisi oppia joskus kirjoittamaan niin hyvin.
   oon tosin lukenut englanninkielisen version joten en voi luvata suomennoksesta samaa, mutta on Gatsby ihan tajuttoman kaunis kirja.

   ja klassikirjoissa on sekin hyvä puoli että melkein aina löytyy kaveripiiristä tai kirjastosta viimeistään kappale jonka saa lainaan jos ei halua ostaa omaa ;-)

   Poista
 3. Pidin jopa siinä määrin, että vuorokausi leffan jälkeen himottais kovasti nähdä se uudelleen! Jostain syystä en odottanut tarinalta oikein mitään ("ei se varmaan oo sellanen mistä jaksaisin kiinnostua"), mut ai että on ihanaa olla väärässä.
  Ja kirja on nyt PAKKO saada hyppysiin.

  VastaaPoista
 4. Maanantaina katsomaan, odotukset on kovat! Oon jo ihan rakastunut tohon Lanan biisiin ja kirjan just viime viikolla luettuani haluun nähdä miten se on sovitettu valkokankaalle.

  VastaaPoista
 5. Anonyymi09:33

  Ajattelin ensiksi kirjan lukea, ja itse asiassa sun inspiroimana vieläpä alkuperäiskielellä (lukemisen jälkeen voinkin sitten voin alkaa metsästämään leffalippuja tai odottamaan sen c morelle/dvd:lle siirtymistä)

  VastaaPoista
 6. Anonyymi22:43

  Tän postauksen inspiroimana kävin ton kattomassa ja ah, en kadu yhtään et käytin vikat rahat siihen!! Ensinnäki toi soundtrack on ihan upee, en oo sun tapaan kuunnellu mitään muuta ku noita biisejä sen leffan näkemisen jälkeen. Ja tokaks, ne juhlat ja miljöö ja puvut ja kaikki ahhh! Toi juoni oli kans kiinnostava mut kieltämättä jäi vähän varjoon. Sen takia aattelinki ettii käsiini ton kirjan mahd. pian :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. soundtrackin ja puvustuksen parempi saada Oscareita!! oi upeutta ja joo lue kirja ja tule sitten kertomaan mitä tykkäsin, haha :-) voidaan keskustella syvällisiä symbolismista etcetc

   Poista
 7. luin kirjan ja rakastuin ja näin leffan ja mikäli mahdollista rakastuin vielä enemmän ! itse asiassa kun vaihdossa olen niin luimme ja katsoimme molemmat tuotokset englannin tunnilla koulussa. täällä suurin osa antoi kritiikkiä siitä kuinka osa musiikista ei sopinut leffaan koska oli liian nykyaikaista (rap yms.), he olisivat halunneet kuulla autenttista jazzia että olisi sopinut paremmin tuohon aikakauteen. Omasta mielestäni koko juju tuon valitun musiikin suhteen on, että se antaa mielikuvan sekopäisistä juhlista ja mitenkäs paremmin sen saisi aikaan kuin musiikilla jolla tänäpäivänä on sama leima kuin jazzilla 20-luvulla. Niin mietinpäs vaan että mitä mieltä olisit ja muutkin ketkä elokuvan näitte?:>

  VastaaPoista
 8. oli kyllä ihan mieletön elokuva! ja mun mielestä aika nerokasta juuri tuo musiikkivalinta, kun rinnastetaan tuota aikaa nykypäivään. ei oo loppujen lopuksi meno kyllä paljoa muuttunut :D

  VastaaPoista

UKK:
instagram?
pauliinakiero
twitter?
@pauliinakiero
tumblr?
http://pauliinak.tumblr.com/