10 joulukuuta, 2013

each time you open a book and read it, a tree smiles knowing there's life after death

Kirjapostaus, wuhuu!!

Oon saanut luettua tosi vähän viimeisen parin kuukauden aikana koska oon yrittänyt edetä A Storm of Swordsissa ja välillä valinnut kirjoja vähän huonosti ja jättänyt niitä kesken. Pari kirjaa oon kuitenkin lukenut:

020
(Mulla on toi rumempi kansi Buddha of Suburbiasta koska se oli halvempi, yyyh. Ja Z :n selkä on ihan taipunut kun joutui kirjapinon alimmaksi, hups.)


Hanif Kureishi: The Buddha of Suburbia
“The city blew the windows of my brain wide open. But being in a place so bright, fast and brilliant made you vertiginous with possibility: it didn't necessarily help you grasp those possibilities. I still had no idea what I was going to do. I felt directionless and lost in the crowd. I couldn't yet see how the city worked, but I began to find out.” 
Brittiläisintialainen Karim seikkailee ja etsii itseään 70-luvun Lontoossa. Tykkään coming of age -tarinoista ja tämä oli sellainen aika perinteisellä kaavalla: tärkeilevä kusipääprotagonisti, alkoholia ja huumeita, seikkailuja seksuaalisuudessa ja nuoria tekemässä huonoja valintoja.
Kureishi kirjoittaa hauskasti vaikka välillä ehkä turhankin rönsyilevästi ja yksityiskohtaisesti.
(Ihan näin sivukommenttina että kirja sisältää semisti inhorealistisia seksikohtauksia, älkää sanoko etten varoittanut.)


Therese Anne Fowler: Z: A Novel of Zelda Fitzgerald
“If only people could travel as easily as words. Wouldn't that be something? If only we could be so easily revised.” 
Oi Zelda ja oi Jazz Age, en tiedä kyllästynkö ikinä.
Mun olisi pitänyt ehkä lukea jokin oikea elämänkerta tai kirjekokoelma ensin, koska Z on kuitenkin ihan kirjailijankin sanojen mukaan vain "fiction based on real people". 
Fowler kirjoittaa taidokkaasti, kauniisti ja koukuttuvasti, ja jokainen luku loppuu niin ettei pysty pitämään taukoa vaan haluaa lukea heti eteenpäin. Yhtä aikaa kaunis ja kateutta herättävä, mutta myös surullinen kirja. Hemingway was a jerk.

Mitä kirjoja toivotte joululahjaksi? Tai mitä kirjoja ostatte muille? Mä tilasin jo itselleni muutaman mutta tekisi mieli tilata pari lisää..

7 kommenttia:

 1. Serkulle suosittelin The Fault in Our Starsia lahjaksi, koska hei, jopa ei-niin-lukeva ihminen ei voi olla pitämättä siitä! Ite taas toivoin lähinnä Murakamin kirjoja, ja tais siinä toiveissa olla ne sinunkin hehkuttamat The Secret History ja When God Was a Rabbit :-D Ja mitä ei pukki tuo, niin täytyy si tilata heti vuodenvaihteessa ite, heh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. tFioS on kyllä sellanen mitä voi suositella melkein kaikille :-)
   ja jeee the secret history ja when god was a rabbit on molemmat ihan parhautta! mulla on adlibriksen toivelistalla varmaan 30 kirjaa tällä hetkellä mihin voisin sitten tuhlata joululahjarahat heh...

   Poista
 2. a storm of swords löyty meidän hotlan respasta aaa ootko säki lukemassa sitä? :-D hassua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. jooo jostain heinäkuusta asti yrittäny lukee, hitaasti etenee :-Dd mut vähä jännä! aika ärsyttävää kyl jos löytyy tollee jonkin epic kirjasarjan kolmas osa muttei niitä aikasempia..

   Poista
 3. joo älä se kyllä, ajattelin että whatever vaikka en oo lukenu niitä aikasempia kun valinnanvaraa ei pahemmin ole :'D

  VastaaPoista
 4. hei, millä photoshopilla muokkailet kuvat? :)

  VastaaPoista

UKK:
instagram?
pauliinakiero
twitter?
@pauliinakiero
tumblr?
http://pauliinak.tumblr.com/