29 elokuuta, 2014

“You think your pain and your heartbreak are unprecedented in the history of the world, but then you read. It was books that taught me that the things that tormented me most were the very things that connected me with all the people who were alive, or who had ever been alive.”

boooooooooks

Dalton Trumbo: Johnny Got His Gun
“did anybody ever come back from the dead any single one of the millions who got killed did any one of them ever come back and say by god i'm glad i'm dead because death is always better than dishonor? did they say i'm glad i died to make the world safe for democracy? did they say i like death better than losing liberty? did any of them ever say it's good to think i got my guts blown out for the honor of my country? did any of them ever say look at me i'm dead but i died for decency and that's better than being alive? did any of them ever say here i am i've been rotting for two years in a foreign grave but it's wonderful to die for your native land? did any of them say hurray i died for womanhood and i'm happy see how i sing even though my mouth is choked with worms?” 

Ehkä ahdistavin kirja jonka oon ikinä lukenut, mutta myös yksi tärkeimmistä.
Johnny Got His Gun kertoo nuoresta amerikkalaisesta sotilaasta ensimmäisessä maailmansodassa. En halua kertoa juonesta sen tarkemmin etten vaan spoilaisi kamalasti, mutta koska tää on aika tunnettu kirja niin googlettamalla löytää nopeasti juonikuvauksia. Tosin ei se juonen tietäminen etukäteen kamalasti auta, yhtä ahdistava tämä on silti.


E. Lockhart: We Were Liars
“He was contemplation and enthusiasm. Ambition and strong coffee. I could have looked at him forever.” 

Tämä on se kohta, missä mun pitäisi valehdella tai vaan jättää kertomatta mistä tää kirja kertoo ja miten se päättyy. Aika ärsyttävä markkinointikikka, mutta uskokaa mua, tää kirja on upea. Olin täysin valmis vihaamaan tätä, ihan varma että tän on pakko ylihypetetty, mutta jo ensimmäisten 30 sivun jälkeen olin rakastunut. Ehkä tää on vähän liian imelä tai sentimentaalinen hetkittäin, mutta muhun iski silti.
Kun olin lukenut tän twiittasin että "luin just niin hyvän kirjan että tuntuu siltä kuin koko maailma olis nyt erilainen" ja toi fiilis on aina merkki hyvästä kirjasta.


Charles Bukowski: Love Is A Dog From Hell
"she’s always high
 in heels
 spirit
pills
booze.”

Modest Mouse sanoi sen parhaiten, "yeah, I know he's a pretty good read/ but God who'd wanna be/ God who'd wanna be such an asshole?" Mutta välillä vaan on niitä öitä kun haluaa lukea Bukowskia, joten on ihan hyvä omistaa yksi näistä runokokoelmista.


Kirjakeskustelu jatkuu kommentteissa, suositelkaa mulle ja muille jotain, kertokaa kirjasta jota luette just nyt tai minkä haluaisitte lukea seuraavaksi, you know the drill. 

11 kommenttia:

 1. we were liars................ aaaaa haluaisin jo tehdä heti uuden kirjapostauksen, että voisin pakottaa kaikki lukemaan sen :-D mutta joudun kyllä varmaan tyytymään samaan markkinointikikkaan kuin säkin koska ei siitä voi/saa kertoa mitään!!

  mulla on kirjahylly täynnä lukemattomia kirjoja enkä osaa enää päättää minkä lukisin seuraavaksi, eli luen näköjään vähintään kahta, useimmiten kolmea koko ajan... nyt houkuttaa just postissa tullut girl, interrupted, jonka muistelen bonganneeni joko täältä tai sun goodreadsista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. nojoooooo oi mikä kirja ♥

   girl, interrupted on tosi jees!

   Poista
 2. Mulla on nyt jo hirvee pino kirjoja odottamassa lukemista ja nyt haluun myös nää kaikki x (

  VastaaPoista
 3. Anonyymi13:34

  Oletko lukenut the perks of being a wallflower? Jos olet, niin mitäs pidit?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. juu oon! tykkäsin kyllä mutten sen tarkempia fiiliksiä muista kun lukemisesta on niin kauan aikaa :-D pitäis ehkä lukea uusiksi tässä jossain välissä!

   Poista
 4. Voi että siun blogi on aivan ihana!!♥

  VastaaPoista
 5. Anonyymi00:32

  mitä kautta tilasit tuon we were liarsin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. adlibriksestä! tosin luulis että melkein joka paikasta löytyy, on tota niin paljon hehkutettu :-)

   Poista
 6. Tällä hetkellä mulla on koneella kirjalista, joka koostuu pääosin klassikoista jotka haluan lukea. Nyt luennassa John Irvingin Minä olen monta (joka ei ole nyt ihan klassikko mut what ever), joka on aivan mahtava! Luin ensin Owen Meanyn, joka ei sitten iskenyt ollenkaan mutta silti kahlasin sen läpi.

  VastaaPoista
 7. Täällä kans yks jolla on kirjahyllyssä ihan liikaa kirjoja (mut ei niitä voi olla liikaa!!). Viimeisin kirja minkä oon lukenut on Eleanor & Park. Se ei ollut yhtään niin teini mitä odotin. Tosi kehuttuhan se on ja nyt luettuani sen en niin paljoa ihmettele, että miksi. Nyt kyllä ehdottomasti haluan lukea ton We Were Liars, pitääkin napata se huomisen Helsingin reissun aikana itelle.. :)

  VastaaPoista

UKK:
instagram?
pauliinakiero
twitter?
@pauliinakiero
tumblr?
http://pauliinak.tumblr.com/