29 syyskuuta, 2014

Lempipodcastit


Teen tän postauksen oikeastaan vain koska välttelen koulujuttujen tekemistä ja koska tää on hyvä tekosyy kuunnella kaikkia mun suosikkijaksoja uudestaan, mutta jee, jutellaan podcasteista!

No Such Things As A Fish
QI -sarjan taustajoukkojen eli QI Elfien oma podcast, jossa Elfit jakaa lempifaktansa kuluneelta viikolta! Oon maininnut tän podcastin ennenkin, mutta kun tää nyt vaan on paras. No Such Things As A Fish on opettanut mulle esimerkiksi sen, että jos juotat seeprakalan humalaan, siitä tulee automaattisesti suositumpi lajitovereidensa joukossa ja että ennen kuin Paavi Franciscus oli paavi, se teki portsarin hommia Buenos Airesissa.

Jakso, josta kannattaa aloittaa: No Such Thing As A Kiss tai No Such Thing As The Mountains of Kong


Stuff You Should Know
HowStuffWorksin podcast kaikesta siitä, mitä sun pitäisi tietää. Ja kaikesta kiinnostavasta. Tällä voi paikata aukkoja yleissivistyksessä tai oppia kaikkea hauskaa nippelitietoa, jolla voi sitten päteä etkoilla.
Samasta sarjasta löytyy myös Stuff You Missed In History Class, Stuff Your Mom Never Told You ja Stuff They Don't Want You To Know, mutta en oo ainakaan vielä tarkemmin tutustunut näihin sisaruspodcasteihin. Stuff They Don't Want You To Know pitää kyllä tsekata heti kun saan tilaisuuden, koska salaliittoteoriat ja ufot ja selvittämättömät mysteerithän on ihan mun juttu!

Jakso, josta kannattaa aloittaa: What is a Numbers Station? (vieläkö muistatte nämä mun lempimysteerit -postauksesta?) tai How Dissociative Identity Disorder Works tai ihan vaan arvalla joku mikä kuulostaa sopivalta, yli 600 jakson joukosta varmasti löytyy jokaiselle jotain.


Welcome to Night Vale
Welcome to Night Vale on fiktionaalisen radioshown muodossa ja eroaa kaikista näistä postauksen muista podcasteista just siinä että tää on fiktiota ja tarinaa ja.. en mä edes tiedä, vaikea kuvailla.
Mä lopetin kuuntelun jossain kymmennen jakson kohdilla mutta haluaisin ehkä jossain välissä kuunnella vielä loputkin koska ei hitto miten upeeta ja erilaista ja pelottavaa ja koukuttavaa.
On WTNV :n ansiota että ikinä kuulin Two Gallantsin Despite What You've Been Toldin ja se on ehkä tärkein biisi ikinä joten oon ikuisessa kiitollisuudenvelassa tälle podcastille. Näillä on ilmeisesti tulossa joku liveshow Helsinkiin, onko kukaan menossa?

Jakso, josta kannattaa aloittaa: Pilot, tähän ei oikein pääse mukaan jos aloittaa kesken kaiken.

You Made It Weird
Yritin muistella miten ikinä törmäsin tähän Pete Holmesin podcastiin mutten muista enää. Ehkä jotenkin Kumail Nanjianin The X-Files Filesin kautta? Joka tapauksessa, Pete Holmes juontaa podcastia johon kutsuu ystäviään - jotka nekin on usein koomikkoja tai näyttelijöitä - juttelemaan vähän mistä sattuu. Yleensä aiheina kuitenkin komedia, ihmissuhteet ja uskonto. Superpitkiä jaksoja, mutta mielenkiintoisen ja hauskan vieraan kanssa ne tuntuu silti liian lyhyiltä.
Mulla oli kesällä päällä sellainen vaihe, etten oikein pystynyt nukkumaan öisin ja makailin vaan sängyssä kuuntelemassa näitä jaksoja ja mitä useamman jakson kuuntelin sitä enemmän olin koukussa.

Jakso, josta kannattaa aloittaa: Kumail Nanjiani (tää jakso on imo täydellisin podcast -jakso ikinä, koska typerää läppää mutta lopussa päästään aika syvällisiin ajatuksiin) tai Bo Burnham tai Joel McHale (Community -faneille tää on hyvä paikka aloittaa!!)


Hello Internet
Youtubesta tutut CGP Grey ja Brady Haran juttelee. That's the show.

Jakso, josta kannattaa aloittaa:  #1 Being Wrong on The Internet tai #10 Two Dudes Talking


Mitkä on teidän lempparipodcastit? Ja kuunteleeko ihmiset ylipäätään podcasteja? Musta tuntui että mä jotenkin elin ihan täydessä pimennossa kunnes vaan yksi päivä kompuroin tähän maailmaan ja nyt en pääse enää irti.

6 kommenttia:

 1. mä elän samanlaisessa pimennossa, missä sä vielä jokin aika sitten, nimittäin en ole ikinä kuunnellut podcasteja. nämä kuitenkin kuulostivat nyt niin mielenkiintoisilta ja kenties maailmaa avartavilta, että ehkä on minunkin aika kömpiä tynnyristäni ulos. hyvä myyntipuhe, ei voi kieltää! :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hihi jooo kantsii kokeilla!
   mulla oli ensin vähän ongelmia keskittyä ihan vaan kuuntelemaan jotain mutta nykyään teen usein niin että kuuntelen näitä vaikka samalla kun tiskaan tai teen jotain muuta mihin ei tarvitse keskittyä :-D

   Poista
 2. Anonyymi20:10

  Brittiläisiä radiolle tehtyjä komediasarjoja kuunnellessa junamatkat ym. sujuu kivasti, joskus tosin huomaa naureskelevansa itsekseen. Esim. Cabin Pressure (Benedict Cumberbatch!) tai ihanan outo Mighty Boosh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Bringlesnitch Cumbercubelle mä en kyllä lämpeä millään mutta onko Mighty Boosh se missä on Noel Fielding? pitää ehkä tsekkailla!

   Poista
 3. Anonyymi12:50

  Voisitko tehdä taas videopostausta joku kerta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. oon itseasiassa välillä jotain puhunu twitterissä että pitäis joskus ehkä tehdä se tärkeimmät kirjat -videopostaus jota lupailin joskus kesällä :-Dd

   videot vaan on ihan kamalan pelottavia aaaaa

   Poista

UKK:
instagram?
pauliinakiero
twitter?
@pauliinakiero
tumblr?
http://pauliinak.tumblr.com/