26 kesäkuuta, 2015

"Once you learn to read, you will be forever free"

Vuoden ensimmäinen kirjapostaus vaikka ollaan jo melkein heinäkuussa. Hups. Oon lukenut nyt Kindlen ostamisen ansiosta aika paljon kirjoja, mutta jostain syystä ei ole ollut samanlaista fiilistä kirjoittaa niistä. Tässä nyt kuitenkin parhaiten mieleenjääneet tänä vuonna luetut kirjat.

Niin ja koska en tosiaan omista näistä kuin yhden ihan fyysisenä kopiona niin lainasin kuvitukseksi röyhkeästi vain kansikuvat jokaisesta kirjasta. Sori.

jsgdfh5666Chuck Klostermann: Sex, Drugs and Cocoa Puffs: A Low Culture Manifesto
“Do you know people who insist they like 'all kinds of music'? That actually means they like no kinds of music.” 

Sex, Drugs and Cocoa Puffs on esseekokoelma joka käsittelee asioita kuten tosi-teeveetä, the Simsiä, sarjamurhaajia.. Kaikkea mitä rakastan. Eikun.
Klostermann oli mulle täysin tuntematon kirjailija, mutta nyt olen lukemassa jo kolmatta miehen kirjaa. Sex, Drugs and Cocoa Puffs on kuitenkin ollut näistä paras kokemus, vaikka oonkin vähän väärää sukupolvea. Monet haukkuu pahimmaksi hipsteriraamatuksi ikinä, mutta ihan sama.


A. S. King: Ask the Passengers
“You're not being dramatic. This hurts.” 

Luin Kingin Please Ignore Vera Dietzin pari vuotta sitten ja lisäsin jo silloin tämänkin to-read listalle. Lykkäsin kuitenkin kirjan lukemista koko ajan koska luulin etten jaksaisi enää lukea young adult genreä. Olin väärässä, ainakin vähäsen. Ask the Passengers on aika perinteinen coming of age -tarina tytöstä, joka kasvaa pienessä, ahdasmielisessä kaupungissa ja tajuaa rakastuneensa tyttöön. Ei mikään erityisen omalaatuinen alkuasetelma kirjalle, mutta King on hyvä luomaan miellyttäviä ja hauskoja päähenkilöitä ja tämänkin kirjan vahvuus on ehdottomasti sen päähenkilö, Astrid.
Luin tän samalla kun makailin itse rannalla jonka ylitse lensi jatkuvasti lentokoneita, mikä oli aika kiva sattuma.

John Fowles: The Magus
“To write poetry and to commit suicide, apparently so contradictory, had really been the same, attempts at escape.” 

Vihdoinkin sain luettua tämän!!! Magus on istunut mun hyllyllä jo pitkän hetken mutta halusin lukea sen sitten kun mulla olisi kunnolla aikaa omistautua tarinalle.
En tiedä yhtään mitä sanoisin tästä kirjasta. Päähenkilö Nicholas lähtee syrjäiselle saarella Kreikkaan opettamaan englantia ja pakoilemaan elämäänsä Lontoossa, ja tutustuu siellä salaperäiseen mieheen. Paljon symbolismia, vahvoja tunteita, psykologiaa, intertekstuaalisuutta joka välillä meni mun pään yli täysin.. Hämmentävä mutta koukuttava kirja. Tää on yksi niistä kirjoista joista tunnistan että hei tää on mestariteos, vaikkei ihan henkilökohtaiseksi suosikiksi nousekaan.


Paula Hawkins: The Girl on the Train
“I am not the girl I used to be. I am no longer desirable, I’m off-putting in some way. It’s not just that I’ve put on weight, or that my face is puffy from the drinking and the lack of sleep; it’s as if people can see the damage written all over me, can see it in my face, the way I hold myself, the way I move.” 

Jos oot ikinä joutunut humalaisen yön jälkeen keräämään illan tapahtumia kokoon lyhyistä välähdyksistä ja muistojäljistä, niin tää on ehkä pelottavin kirja jonka tulet lukemaan hetkeen.
The Girl on the Train kertoo Rachelista, joka matkustaa joka aamu samalla junalla katsellen ihmisiä junan ulkopuolell, ja eräänä päivänä näkee ikkunasta jotain kamalaa. Oikeastaan tämän enempää juonesta ei kannatakaan etukäteen tietää. Jännittävä, ahdistava trilleri ja suosittelen tätä oikeastaan kaikille, mutta varsinkin niille jotka tykkäsi Gone Girlistä.Mitä te olette lukeneet viime aikoina? Tai mitä aiotte lukea tänä kesänä? Mä hylkäsin mun jokavuotisen "mahdollisimman paljon klassikkokirjallisuutta" -kesähaasteen ja luen vaan ihan mitä sattuu.

6 kommenttia:

 1. Toi fiilis mullekin jäi silloin Maguksesta, ja ehkä siks juur myinkin sen si eteenpäin :-D Ja toi eka ja vika kirja kuulostaa ylikivoilta, vois yrittää lukea ne. Oon meinaan ollu t o d e l l a huono lukemaan tän vuoden aikana, ainoostaan Gone Girl ja pari Potteria takana....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :-D jee en siis ole ainut joka tunsi näin! jos tykkäsit Gone Girlistä niin tykkäisit varmasti tosta The Girl on the Trainista, eli suosittelen kyllä.

   Poista
 2. Mullaki on sellanen kausi että luen mitä sattuu, Gillian Flynnit tuli luettua ainaki. Burroughsin queer on edelleen kesken ja seuraavaks ehkä se Richard Sikenin uusin (jonka olin ihan unohtanu...)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mullakin on Sikenin uusin lukematta, huuups. oon lukenut pari arvostelua sellasilta ihmisiltä joiden kanssa tiedän omaavani samanlaisen maun ja ne arvostelut on ollut tyyliä "tunnelmaltaan ihan erilainen kuin Crush eikä yhtä hyvä" :-( ja nyt en sitten osaa päättää haluanko edes lukea sitä ollenkaan jos se pilaisi mun suuren Siken rakkauden...

   Poista
 3. Hei onko tuo Chuck Klostermannin kirja kuinka vaikealukuista? En ainakaan löytänyt mistään suomeksi kirjoitettuna :<

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mun mielestä aika helppolukuista, välillä Klostermann kyllä yrittää kuulostaa fiksummalta kuin onkaan ja käyttää turhan pitkiä, harvinaisia sanoja mutta ei mitenkään kamalan usein onneks. :-D

   ainahan voi tsekkaa myös tän Goodreadsin listan lainauksia jos se auttais päättämään että onko sellainen jonka haluisin lukea:
   https://www.goodreads.com/work/quotes/929649-sex-drugs-and-cocoa-puffs-a-low-culture-manifesto

   Poista

UKK:
instagram?
pauliinakiero
twitter?
@pauliinakiero
tumblr?
http://pauliinak.tumblr.com/