04 lokakuuta, 2015

there's a bluebird in my heart that wants to get out but I'm too clever; I only let him out at night

unnamed


En ymmärrä miten ihmiset saa koskaan mitään aikaiseksi,
kun on niin paljon runoja joita lukea, dokumentteja avaruudesta ja maailman epäreiluudesta, stand up -iltoja naapuribaarissa, kirjoja jotka on klassikoita ja kirjoja joista tulee jonakin päivänä klassikoita ja kirjoja siitä, miten abortin laillistaminen sai rikollisuuden määrän laskemaan (Freakonomics: A Rogue Economist Explores the Hidden Side of Everything by Steven D. Levitt and Stephen J. Dubner), NaNoWriMo jota suunnitella, ihmisiä joiden kanssa käydä kahvilla, whatsapp -viestejä jotka saa laittamaan puhelimen äänettömälle ja kääntämään sen näytön pöytää vasten mutta joiden ajattelemista ei kuitenkaan pysty lopettamaan, uusia bändejä, uusia televisiosarjoja, Oscar -season, reseptejä joita kokeilla, keikkoja Lutakossa, loputtomasti universumin cooleimpia tyyppejä Instagrammissa, omia ja ystävien ihmissuhdeongelmia joita selvitellä, Kauppakadun Approt ja teemabileitä joka viikolle, päiväkirja ja Twitter, joka ei koskaan nuku.

Miten kukaan pystyy koskaan saamaan mitään valmiiksi, kun kaikki on kiehtovaa ja mahdollista? Mitä jos se naapuri jolle en ole vielä jutellut sanaakaan on mun uusi paras ystävä? Mitä jos seuraava kirja jonka avaan muuttaa mun elämän? Mitä jos jään kotiin perjantaina ja just sinä iltana kavereilla on baarissa vuosisadan bileet? Mitä jos se poika joka hymyili mulle lähikaupassa oli mun elämän rakkaus ja mä vaan keskityin irtokarkkien keräämiseen?

there's a bluebird in my heart that
wants to get out
but I pour whiskey on him and inhale
cigarette smoke
- charles bukowski, bluebird


8 kommenttia:

 1. tykkään niin hirveesti lukea sun juttuja, kiitos kun kirjoitat. vaikka oon köyhä opiskelija, tilasin satasella kirjoja. monet sun suosittelemia kuten we were liars ja touching spirit bear. palaan kertomaan kokemuksia jahka saan luettua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos kun jaksat lukea! ja kommentoidakin vielä, tuli tosi kiva fiilis tästä kommentista.
   we were liars oli kyllä ihan loistava lukukokemus, tuu ihmeessä kertomaan mitä tykkäsit, kirjoista on ihan paras jakaa kokemuksia.

   Poista
 2. Mä samaistun tähän tekstiin ihan täysillä! sit ku ois aikaa niille kirjoille, dokkareille, uuden musiikin löytämiselle ja yöllisille kävelyille, päädyn selaan tumblria tunniks, nukkuun tai oleen liian pelkuri kokeillakseni jotain uutta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. no jooo älä! tumblr ja oikeestaan kaikki muukin sosiaalinen media on kunnon aikasyöppö, pitäis joskus kokeilla olla viikko ilman kaikkia "turhia" nettijuttuja ja katsoa kuinka monta kirjaa saisi luettua sinä aikana. :-Dd

   Poista
 3. Anonyymi22:51

  hei sori jos tää on tosi tunkeileva kysymys tai sitä kysytään usein, mutta mitä sä opiskelet? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. opiskelen englantia täällä jyväskylän yliopistossa! ja ei oo mitenkään liian tunkeileva kysymys, älä huoli :-)

   Poista
 4. ja jotkut on rakentanu kaikki kaupungin talot, jotkut on keksiny fysiikan lait ja kirjottanu ne ylös, jotkut on tehny ne tiet joilla me kuljetaan, jotkut on suunnitellu ja rakentanu ratikat ja bussit. missä välissä ne ehtii? miten ne jaksaa? miten ne ei jää pyörimään omiin suruihin ja huoliinsa ja tekee asioita?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. jep! miten kukaan koskaan saa tehtyä mitään muuta kuin maattua sängyllä tuijottamassa kattoa ja pyörimässä kehää omissa ajatuksissa

   Poista

UKK:
instagram?
pauliinakiero
twitter?
@pauliinakiero
tumblr?
http://pauliinak.tumblr.com/